Манчестър Сити и Евертън завършиха наравно 1:1 в двубой от кръга във Висшата Лига.

...
Манчестър Сити и Евертън завършиха наравно 1:1 в двубой от кръга във Висшата Лига.
Коментари Харесай

Манчестър Сити с втора грешна стъпка у дома, този път се препъна в Евертън

Манчестър Сити и Евертън приключиха наравно  1:1  в двубой от кръга във Висшата Лига. Ерлинг Халанд откри в 24-ата минута с 21-ия си гол от началото на сезона във Висшата лига. Демарай Грей изравни в 64-ата минута със ужасно попадение. За " жителите " това е второ следващо отчаяние вкъщи, откакто в последния кръг преди Мондиал 2022 тимът загуби с 1:2 от Брентфорд. 

Още в първата минута Гуардиола и почитателите на домакините изтръпнаха, откакто Ерлинг Халанд се свлече на тревата и се наложи лекарите да му оказвват здравна помощ. Той бе настъпен от Годфри, който му събу бутонката, само че се оказа, че няма нищо съществено. Първата голова опция в мача се откри пред домакините. В 11-ата минута Де Бройне разсече отбраната на " карамелите " и изведе Халанд самичък против вратаря. Норвежецът финтира Джордан Пикфорд, само че избяга настрана от вратата и не съумя да насочи топката в мрежата. 

В 24-ата минута обаче разумното се случи и Ерлинг Халанд изведе Манчестър Сити напред в резултата. Продължителна офанзива на " жителите " приключи с хуво подаване по земя към Халанд, който без закъснение прати топката в мрежата за 1:0.

Минута преди почивката гредата избави гостите от второ попадение. Центриране на Де Бройне от фал бе засечено с глава от Джон Стоун, само че топката срещна левия дирек на Пикфорд. Секунди по-късно Халанд получи жълт картон за застрашителен шпагат в краката на Миколенко, а играчите на Евертън желаеха даже той да бъде изпъден.  

Another City game, another Erling Haaland goal
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР